Next: de “Tinder” voor muziek verschijnt in de App Store

Next: de “Tinder” voor muziek verschijnt in de App Store

Neem het idee van Tinder, voeg daar een muziekservice aan toe en tover dit om tot een nieuw fenomeen: de iOS-app Next. De dienst geeft je de mogelijkheid om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken en is vanaf nu beschikbaar voor iPhone- en iPad-gebruikers.

Het werkt als volgt: je luistert dertig seconden naar een liedje. Als het nummer je bevalt veeg je over het scherm naar rechts om meer te weten te komen over het nieuwe lied. Vind je het niets, dan veeg je naar links en ga je “Next”, naar de volgende gegadigde. De app is bedoeld om nieuwe artiesten te ontdekken via een korte clip zonder storende advertenties.

Het simpele idee achter de app werd ontwikkeld door Christopher Gulczynski en Sarah Mick, respectievelijk de medeoprichter en voormalig vicepresident van Tinder.

Als je aangeeft dat je het nummer wel waardeert, heb je de mogelijkheid de artiest in kwestie te volgen. Daarnaast krijg je toegang tot de Twitter-account van de performer, en deel je het nummer met je vrienden via verschillende sociale media.

“We willen de toegang tot muziek democratiseren”, aldus Gulczynski tijdens een interview met The Next Web. “In Next combineren we de passie van artiesten met de interesse van muziekliefhebbers.”

Download Next voor iPhone/iPad

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden
Gladiator (Version Extendida) BluRayRip AC3 5.1 | Nitrilhandschuhe Einweghandschuhe Latexhandschuhe Vinylhandschuhe Schwarz Weiß | Games 95